06 15 40 58 43 | ericsteegers@outlook.com

De Vlindertuin, Hans Peter Roel

maandag 08 september 2014

De zoon van Peter en Suzanne Hofmans, de vijf-jarige Sem, komt te overlijden. Dit brengt een grote schok teweeg in het leven van beiden. Het lijkt of het leven stilstaat en zowel Peter als Suzanne zoeken naar een manier om dit verlies te verwerken. Peter, docent Nederlands en in zin vrije tijd schrijver, zijn passie, besluit na een aantal maanden wanhoop naar Domburg te gaan om een week tot zichzelf te komen. Herinneringen uit zijn jeugd komen hier boven. In Domburg ontmoet hij de Schot Ian Mac Leod die zelf met het verlies van zijn vrouw te maken heeft gehad.

Mac Leod attendeert Peter op Ana, een oermoeder in de Schotse Hooglanden, die grote Keltische wijsheid bezit. Peter raakt bevriend met Ian en besluit samen met Suzanne Ana te bezoeken. Zij ontvangt bijna nooit mensen maar nu maakt zij een uitzondering. Peter en Suzanne brengen een aantal dagen door in de nabijheid van Ana en de Vlindertuin die zij bij het huis heeft.

De Vlindertuin staat symbool voor de zielenwereld en maakt contact met overledenen mogelijk. Hier realiseren Peter en Suzanne zich dat Sem wel dood maar niet uit hun leven is. Dit geeft hen de kracht om hun leven weer op te pakken. Peter zegt zijn baan als docent bij thuiskomst op en besluit zich op het schrijverschap te richten. Ter ere van Sem schrijft hij een kinderboek.