06 15 40 58 43 | ericsteegers@outlook.com

Onthaasting, 'Geef jezelf de tijd'

dinsdag 16 september 2014

Er wordt tegenwoordig veel van ons geŰist. Door onze werkgever, de maatschappij, onze omgeving maar ook door onszelf. We willen graag meedoen, erbij horen en vergelijken onszelf vaak met anderen waardoor we denken dat we nog harder moeten gaan werken. We vergeten dan vaak wat we zelf willen en wie we zijn. Ontspanning schiet er dan bij in. Er kan dan stress ontstaan.

Tijd
Door onszelf de tijd te geven en even uit de ratrace te stappen kunnen we weer tot onszelf komen. We kunnen even letterlijk een stapje terug doen. Sporten. Een pauze nemen. Ons lievelingsnummer opzetten. Iets lekkers eten. We kunnen letterlijk de tijd nemen om datgene te doen waar we bezig zijn. Want alles heeft z'n tijd. Er is altijd een perfect moment voor alles. Ons hoofd echter, denkt vaak dat we alles direct en snel moeten doen. Maar dat kan ten koste gaan van de kwaliteit. Dit komt doordat de tijd niet altijd even snel gaat. Dit ontdekte Albert Einstein met zijn relativiteitstheorie. En dus heb je alle tijd! Je eraan overgeven en erop vertrouwen is de volgende stap. Probeer het maar eens uit! Je kan beginnen met iets kleins en zgn. onbelangrijks.

Intu´tie

Maar ook door onze intu´tie te gebruiken kunnen we weer in balans komen. Als we onze intu´tie of ons gevoel laten spreken, weten we precies wat we moeten doen. En ook hoe en wanneer. Je hoeft alleen maar te wachten tot je intu´tie je ingeeft wat en hoe je iets moet doen. Wonderlijk. Je hoofd kan je gebruiken voor de praktische zaken en de planning van iets. Intu´tie gebruiken noemen ze ook wel 'met je hart denken'. Ga maar eens na. Hoe vaak komt het voor dat iets wat je bedenkt ook gebeurt of uitkomt. Bijna nooit. .

Ontspanning
Je zorgen maken heeft dus weinig zin, hoe moeilijk dat soms ook is. Het zorgt voor veel stress en onrust. Ontspanning zorgt voor verlichting en maakt dat je het leven meer zijn gang laat gaan en van een afstand bekijkt. Dan ontstaat er moeiteloosheid en kunnen we het leven meer als een verzorgde reis zien.

Deze column is ook verschenen in de Krant voor Meppel.