06 15 40 58 43 | ericsteegers@outlook.com

Van zoeken naar vinden

zondag 04 september 2016

Van zoeken naar vinden

De Thalys vanuit Frankrijk nadert Nederland. Vanmorgen na 4 maanden verblijf op een 'Place de Ressourcement' vertrokken om mijn heil weer in Nederland te zoeken. Als een God in Frankrijk was het. Meestal tenminste. Hele lichte plekken waar de schaduw net het grootste werk gedaan had, lieten zich zien. Maar pittige processen deden ook z'n werk en legden soms pijnlijke plekken bloot.

Ik zie tijdens deze reis opeens weer mensen in hun 'normale' doen, snelwegen, stations, drukte. Dat zal even wennen worden. Maar wie ik werkelijk ben is niet afhankelijk van stilte of drukte, die is altijd hetzelfde, alles ziend, accepterend, liefhebbend, ontvangend, gevend, helpend. Wat eigenlijk niet. En die ogenschijnlijke persoon speelt daarin het spel.

Een oud spoor dat dood loopt is een nieuw spoor geworden. Zoeken heeft vinden gevonden, angst heeft vertrouwen gevonden, oordeel heeft liefde voor mijzelf gevonden, hoofd en hart hebben vriendschap gesloten en moeten is mogen geworden. Nu kijken of ik met deze nieuwe ervaringen mijn leven verder vorm kan geven en kan ontspannen in het niet-weten. En als dat niet lukt is het trouwens ook goed.....